Požehnanie Farského kostola v Bánove

Bánov (3. apríla) Nitriansky biskup Mons. Viliam Judák na Druhú veľkonočnú nedeľu, Nedeľu Božieho milosrdenstva, uskutočnil pastoračnú návštevu Rímskokatolíckej farnosti Bánov. Pri slávnostnej svätej omši za prítomnosti viacerých kňazov a vzácnych hostí opätovne požehnal Farský kostol sv. Michala archanjela, ktorý v ostatných mesiacoch prešiel celkovou rekonštrukčnou výmaľbou interiéru, rozsiahlou opravou organu a obnovou bočných oltárov Božského Srdca Ježišovho a Nepoškvrneného Srdca Panny Márie.

V homílii nitriansky biskup pripomenul, že je to požehnaná generácia veriacich, ktorá sa podujme stavať kostol, alebo ako v tomto prípade, že sa odhodlá v súčasnom pokrízovom období na jeho rozsiahlu obnovu. Ako zdôraznil, Boží chrám je pre nás posvätným miestom, kde sa citeľne prejavuje Božia láska a milosrdenstvo. A je pre nás rovnako školou, kde sa máme učiť dobrote a nábožnosti vo vzťahu k blížnym i k nepriateľom.

Po skončení slávnostnej bohoslužby nasledovalo farské a priateľské stretnutie v miestnom kultúrnom dome. Bola to radostná príležitosť ako budovať rovnako duchovný chrám veriacich v harmónii jednoty sŕdc a myslí. Pre celú farnosť a jej veriacich návšteva Mons. Viliama Judáka vo farnosti Bánov bola sviatočnou chvíľou a okamihom vďakyvzdania trojjedinému Bohu a nebeskej Matke Márii.

DSC_0764 DSC_0765

DSC_0743