Slávenie Veľkého týždňa v Nitre

Nitra (18. marca) Slávenie Veľkého týždňa v Nitre otvorí na Kvetnú nedeľu 20. marca o 9.00 pontifikálna svätá omša v miestnej Katedrále – Bazilike svätého Emeráma, ktorú bude celebrovať nitriansky biskup Mons. Viliam Judák. Podľa zvyklostí na začiatku (v priestoroch priľahlého Hradného námestia) požehná bahniatka. 

V tento deň budú mať katolícki veriaci príležitosť pristúpiť ku sviatosti zmierenia, a to vo všetkých rímskokatolíckych kostoloch mesta pod Zoborom.

Na Zelený štvrtok 24. marca o 9. 30 sa začne v nitrianskej katedrále Omša svätenia olejov a o 17.00 svätá omša na pamiatku Pánovej večere. Obidvom sláveniam bude predsedať nitriansky biskup.

Na Veľký piatok o 13. 30 sa začne pred budovou Krajského súdu Krížová cesta. Organizuje ju Nitrianske biskupstvo i všetky rímskokatolícke farnosti mesta. Po jej skončení sa na priestranstve pod Kalváriou uskutočnia obrady – slávenie utrpenia a smrti Pána. V katedrále na Veľkonočnú vigíliu (v sobotu 26. marca) so začiatkom o 19.00 a na Veľkonočnú nedeľu (27. marca) o 9.00 bude predsedať pontifikálnej svätej omši nitriansky biskup Mons. Viliam Judák. V sobotu večer pokrstí štrnásť dospelých katechumenov.

VIDEO TU