Farníci Močenka prejavili svoju štedrosť voči prenasledovaným kresťanom

Močenok (29. februára) Počas Tretej pôstnej nedele, 28. februára 2016, sa vo Farnosti Močenok, v Nitrianskej diecéze uskutočnil 1. ročník farského podujatia s názvom Pôstna polievka. Do pastoračného centra prijalo pozvanie organizátorov vyše 150 farníkov, ktorí sa zriekli nedeľného obeda a sumu, ktorú by vynaložil na nákup surovín a jeho prípravu (v mnohých prípadoch omnoho vyššiu), obetovali, zakúpením si pôstnej polievky, ako milodar pre tých, ktorí potrebujú finančnú pomoc a podporu.  
Pôstnu polievku vydávalil farníkom miestni duchovní, farár farnosti vdp. Peter Michalov, kaplán vdp. Ľuboš Mihálka a dp. diakon Tomáš Pavlík. Pomocnú ruku kňazom pri organizácii podujatia podali dobrovoľníci z pastoračného centra. 
Výťažok tohtoročného podujatia je určený pre potreby prenasledovaných irackých kresťanov, ktorí museli opustiť svoju krajinu, aby si zachránili svoje životy a pred Vianocami prišli na Slovensko. Močenskí farníci počas tejto aktivity prejavili svoju štedrosť a vyzbierali pre bratov kresťanov finančnú sumu vo výške 1.634,- Eur. Tento finančný obnos bude farárom farnosti Močenok vdp. ThDr. Petrom Michalovom, PhD. odovzdaný nitrianskemu biskupovi Mons. Viliamovi Judákovi, ktorý prenasledovaných kresťanov prijme do svojej diecézy. 
Všetkým účastníkom podujatia a dobrodincom vyslovujú organizátori úprimné Pán Boh odplať!